Databaser

Databaser som Filbornaskolan abonnerar på och som är tillgängliga via skolans utbildningsnät.

   NE – uppslagsverk, ordbok mm som kan utnyttjas på skolan och hemifrån via länken här om du har loggat in på skolans utbildningsnät. Alternativt fixar du eget personligt log-in när du är på skolan.

Landguiden UI Landguiden (Länder i fickformat) är en databas om världens länder producerad av Utrikespolitiska Institutet, Stockholm. Har du inte tillgång till internet eller du föredrar att läsa häftena i serien Länder i fickformat så finns dessa häften fortfarande att låna om du frågar på biblioteket.

 Författarlexikonet ALEX innehåller fakta om många olika författare. Du kan även söka utifrån olika länder, genrer, epoker samt hitta temaartiklar.

logga_asok  En databas som hjälper dig att söka artiklar från olika tidskrifter och dagspress. En del av innehållet är artiklar i fulltext medan vissa bara är referenser (hänvisningar) – i det senare fallet går du till biblioteket för att få hjälp med att få fram själva artikeln.

NOVELISTDatabasen NoveList har information om engelskspråkig skönlitteratur och författare. Du kan också få lästips på böcker i olika genrer.

Historiebiblioteket. En databas som du har nytta av i ämnet historia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s