Boktips IM

3/12 Anne Franks dagbok (förkortad) Läs mer om Anne Frank. Eller andra lättlästa böcker om intressanta personer.
Eller läs något helt annat Vårt blod, våra ben (skräck finns inläst) Födelsedagen (finns inläst).

27/2 Noveller i ”Novellix-lådan”. Det finns både moderna, ganska nyskrivna noveller och svårare klassiker. Några finns att lyssna på via Spotify.

 Många lättlästa deckarhistorier i ”Lättläst-lådan”, men även lite kärlek och andra berättelser. På hyllan ovanför finns böcker med gul markering (prick) = återberättade förkortade, förenklade utgåvor av klassiker eller annan nyskriven originallitteratur.


Biografier – böcker om mer eller mindre kända personers liv. De flesta finns även via Inläsningstjänst. Där kan du hitta den förkortade En droppe midnatt om artisten Timbuktu.
I Godnattsagor för rebelltjejer kan du hitta många porträtt av modiga flickor och kvinnor från olika delar av hela världen.
Vill du läsa mer om olika personer som har haft drömmar och mod så finns här fler lästips.

 7/12 Bedragaren av Sara Lövestam
Bok nr 2 i serien om privatdetektiven Kouplan, Fortsättning på Flicka försvunnen.  Kouplan har inte tjänat några pengar på länge. När han hör en kvinna skrika i sin mobiltelefon så vill han hjälpa henne. Kvinnan ger honom ett uppdrag att jaga personen som har bedragit henne.
Lättläst.

      26/11 2018 Gul utanpå av Patrik Lundberg
”En  gång blev jag liknad vid en banan – gul utanpå, vi inuti.”
Patrik har vuxit upp i Sverige och känner sig svensk. Ändå känner han sig annorlunda. Han är adopterad från Korea och nu vill han veta var han kommer ifrån, vilka som är hans biologiska föräldrar.
Finns i original eller Lättläst.  Som Lättläst även via Inläsningstjänst.

    26/11 2018 Blod rödare än rött av Arkan Asaad
Casim har en egen vilja och följer inte alltid regler. Han gifter sig med den unga Jamila, men skickas ut i krig direkt efter bröllopet. Kriget är svårt och Casim tvingas fly.
Detta är berättelsen om Arkan Asaads föräldrar.
Finns i original eller Lättläst. Som Lättläst även  via Inläsningstjänst.